Stalen loopdeuren kunt u bestellen bij Stalen Deuren Nederland. Zowel brandwerende als niet-brandwerende bedrijfsdeuren. Alle deuren zijn standaard voorzien van hoekkozijn en onderdorpel. Ook de accessoires voor de stalen deuren vindt u op onze website. Deurbeslag (zowel klinken als paniekbarren), stormkettingen, deurdrangers en deurstoppers.

Architecten zorgen dat een gebouw brandveilig is. Daarbij zijn branddeuren, oftewel stalen loopdeuren, erg belangrijk. Ze worden opgenomen in het bouwbestek samen met andere brandwerende en brandveilige zaken. Een stalen loopdeur zal een gedeelte van het gebouw tegen rook beschermen in geval van nood. Natuurlijk zijn er eisen aan deze deuren.

Een brandwerende deur biedt weerstand tegen vuur voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 30 minuten). Zo kan de deur werken tegen het overslaan van brand. Het is belangrijk om de mogelijkheid te hebben om bij brand een gedeelte van een gebouw af te sluiten. Op die manier ontstaat er een vluchtweg. Dit heet brandcompartimentering.

Stalen loopdeuren en deEuropese regelgeving

We hebben te maken met Europese regelgeving. In dit geval EN 16034:2014. Dit is de Europese norm voor brand- en rookwerende deur- en raamconstructies. Sinds 2019 is deze regelgeving verplicht. In Nederland gelden er strengere eisen dan in de rest van de Europese Unie als het gaat over brandveiligheid. Alle eisen aan stalen bedrijfsdeuren zijn vastgelegd in het Bouwbesluit.

CE-markering van stalen loopdeuren

Deuren moeten een CE-markering hebben. Let hierop bij de aankoop van stalen loopdeuren. Wilt u meer informatie over deze eisen en onze loopdeuren? Ook dan kunt u contact met ons opnemen.

Er zijn veel verschillende typen branddeuren en alle deuren moeten een CE-markering hebben. Zit er in de deur ook glas? Dan moet dat glas ook geschikt zijn en gekeurd zijn. Deuren en glas worden getest volgens de Europese methode. De deuren worden getest op thermische isolatie. Maar ook de vlamdichtheid van de deur. Ook het kozijn en de sloten, het profiel en de scharnieren worden getest. De deuren en kozijnen kunnen in Nederland bij speciale laboratoriums worden beproefd.

30 tot 240 minuten brandwerend

Als er slachtoffers vallen bij brand dan zal dit vaak zijn vanwege de rookvorming. Het is zodoende belangrijk om zowel brandontwikkeling als rookontwikkeling zo snel mogelijk te compartimenteren. Op die manier kan vuur en rook zich niet door gangen of trappenhuizen verspreiden. Stalen Deuren Nederland heeft brandwerende deuren van 30 en 60 minuten, maar kan ook deuren tot 240 minuten aan u leveren. Op bestelling kunnen ook stalen deuren conform EI1 met 30 en 60 minuten brandwerend worden geleverd. Deze stalen deuren zijn goed voor bijvoorbeeld PGS 15 ruimten (gevaarlijke stoffen). Daarnaast zijn ook deuren volgens DIN 18095 leverbaar. Deze zijn samen met een speciale vloer en/of dorpels rookwerend.

Voor het plaatsen van een stalen deur zijn ook nog regels. En als de deur eenmaal is geplaatst dan kan deze niet zomaar aangepast worden. Als de deur niet goed is aangepast dan kan de deur “ongeldig” worden verklaard. In geval van brand kan dit grote gevolgen hebben. Er kunnen meer slachtoffers vallen. De verzekering kan ook nog weigeren om schade te betalen. Laat branddeuren dus altijd aanpasssen of repareren door een gespecialiseerd bedrijf.

Stalen loopdeuren van Stalen Deuren Nederland

De basis van onze deuren is een stalen dubbelwandig deurblad met kozijn. Deze voldoen samen aan de wettelijke normeringen. Met flexibele deurbladvulling kunnen de stalen deuren voor diverse toepassingen worden gebruikt. Dat kan zijn als brandwerend en/of rookwerend. Maar ook inbraakwerend, geluidswerend en/of kogelwerend.

Zo heeft onze brandwerende deur 60 minuten goedkeuring bouwtoezicht. De deur is getest conform EN 1634-1
EI: KOMO attest ATT 09.31.071.12
EW: KOMO attest ATT 09.31.071.13
Efectis-Rapportnummer: 2007-Efectis-R0654

Er zijn veel opties mogelijk om de deur aan te passen aan uw wensen. Denk hierbij aan verschillende kozijntypen, scharniertypen, krukgarnituren, beglazingen, kleuren en dessins.

Aanvankelijk van de situatie is er keuze uit diverse varianten kozijntypen.

Brandwerende en niet-brandwerende loopdeuren

De kern van het deurblad van onze stalen loopdeuren is samengesteld uit minerale wol van hoge dichtheid. Deze is verlijmd in twee gevormde staalplaten van 0,8 mm. met RAL 7035 afwerking.

Dikte van het deurblad is 54 mm. gewicht 24 kg / m². Temperatuurcoëfficiënt Ud = 1,4 W / m2 K.
De stalen loopdeuren hebben bovendien drie scharnieren. Hiervan is één veerscharnier die voor de automatische sluiting van de deur zorgt.
Bouwkundige sparing 1065×2380 mm. (bxh).

Onze stalen loopdeuren zijn verder uitgerust met:

  • Zowel insteekslot als dag- en nachtschootvergrendeling (DIN)
  • Deurbeslag van zwart PVC met een stalen kern klink-klink
  • Standaard europrofiel cilinder
  • Standaard onderdorpel
  • Dievenklauw
  • Versterking t.b.v. deurdranger aan scharnierzijde van het deurblad
  • Rubberafdichting rondom in kozijn

Stalen Deuren Nederland - brandwerende en niet-brandwerende stalen loopdeur ook brandwerende deuren _ optioneel deurdranger met knikarm knikarm met glijstang